星期四, 5月 26, 2011

你今日飲左未?低糖 Low-Sugar 高纖 Hi-Fibre 益力多 LT


「你今日飲左未?」係益力多公司沿用多年的口號,的確益力多在香港推出多年,一直以來都受歡迎。不過,益力多自稱為一種健康飲品,事實上亦並非如大家想像中的健康,因為經常比人批評糖份過高。
面對社會越來越注重健康,加上其他來自內地及台灣的入口活性乳酸菌飲品的競爭,益力多飲品亦有必要求變。早前益力多先推出了益力多 light,日前又在各區派發新產品「低糖 Low-Sugar 高纖 Hi-Fibre 益力多」。
事實上,小弟飲落去又好似同原版分別唔大,一樣咁甜,只係口感有 D 唔同,呢個可能係因為加入左膳食纖維既原故。不過,如果益力多呢次可以為「低糖 Low-Sugar 高纖 Hi-Fibre 益力多」打響品牌,改善係人心目中的「標榜」健康飲品形象,應該可以為益力多打開更加闊的顧客層。
(不要單是益力多沙冰啦!)

沒有留言:

發佈留言