星期六, 9月 04, 2010

Apple iPad 發貨時間縮短至 24小時內



大家買左 iPad 未?如果未買,小編有一個好消息話比大家聽,就係 US 既 Apple Store 已經將 iPad 既出貨時間縮短至 24小時內,相信香港既 Apple Store 亦有機會由現在既出貨時間 7-10個工作天縮短 (當然大前題係要 TNT 乖乖地準時送貨!)。


蘋果將 iPad 的出貨時間,由最原本的 7-10天,先縮短至 3-5天,最近更縮短到 24小時內,這意味 Apple iPad 生產的問題已經得到解決,蘋果有信心在短期內生產大量的 iPad 以滿足市場的需求,而一度出現的 iPad 缺貨及炒風終告結束。

iPad 上市至今已經有三個月的時間,根據最新的報告,iPad 全球銷量已經達到 327 萬台,已全球爭先搶購 iPad 一度令 iPad 出現供不應求的情況。

根據 iSuppli 的推測,iPad 在 2010 年的平板電腦市場佔有率將會高達 74.1%,2011 年預計為 70.4%,而直到 2012 年才會下降至 61.7% 左右。當然,一切都要看 Apple 會否為 iPad 2 帶來突破性的功能及 Android、Windows 7 等平板電腦的銷售情況而定。
本站文章除註明轉載外,均為本站原創編譯
轉載請註明:文章轉載自:TechOrz 囧科技 [http://www.techorz.com]
本文標題:Apple iPad 發貨時間縮短至 24小時內
本文網址:http://www.techorz.com/tablet/apple-ipad-ship-shorten-24-hrs/

沒有留言:

發佈留言