星期六, 11月 14, 2009

Appulo.us 維護期間問題的答案 / 密碼



Appulous 是全球其中一個最龐大的 iPhone 軟件下載網站,提供各式各樣已破解的 iPhone App 給用戶下載。雖然 Apple 一直視 Appulo.us 為眼中釘,想盡方法希望把它幹掉,但是反過來的是 Appulo.us 發展得越來越快,伺服器根本已經應接不下。

根據 Appulos ,每日訪問其網站的人數高達 300 萬,但由於 Appulos 的伺服器根本沒法應付這個人流,所以大部份的人還是沒法成功訪問 Appulos 網站。

結果, Appulous 暫時進入半關閉的狀態,好讓可以開設更多更快的伺服器,以分流用戶。在
Appulous 進行維護其間,並不代表用戶完全不能進入該網站。要在維護其間進入 Appulos,你必須回答一條問題:

問題1:What was the name of Hackulous' April Fool's Day app?
答案1:winulous

[2009-11-15 1:18am UTC+8]
問題2:Fill in the blank: Hackulous started off as ___________.net
答案2:Geniusblog

[2009-11-15 9:18am UTC+8]
問題3:Who wrote the very first autocracking BASH script?
答案3:flox

[2009-11-15 9:41am UTC+8]
問題4:_______4fun
答案4:B00sted

[2009-11-15 10:58am UTC+8]
問題5:What is the online alias of the first person to buy the appulo.us domain?
答案5:vibe

[2009-11-15 11:30am UTC+8]
問題6:What is Haklab's favorite food?
答案6:penis (我覺得有點過火了)

[2009-11-15 11:48am UTC+8]
問題7:What is the name of Appulous' caching algorithm?
答案7:RECache

[2009-11-16 01:12am UTC+8]
問題8:I work for Apple's law firm and have been trying to get Appulous shut down since the beginning. I wish I was better at my job :(. What's my first and last name?
答案8:Ian Ramage

[2009-11-16 10:52am UTC+8]
問題9:What was the name of the app written specifically for downloading and installing IPAs from the b00sted4fun repository, and who wrote it? Answer in the format "APPNAME by AUTHOR".
答案9:Appshare by Flawless

[2009-11-16 12:50pm UTC+8]
問題10:B00sted4fun's Russian repo was hosted by what company?
答案10:dreamhost

[2009-11-16 02:04pm UTC+8]
問題11:The Appulous test servers, on which new backend code and server configs are tested semi-publicly before moving to production, are provided by what company?
答案11:amazon

問題12:What feature of PHP 5.3 does Appulous make the most use of in its database system?
答案12:Late static binding

問題13:Who leaked the original Crackulous source code?
答案13:cdecl

問題14:To whom did SaladFork turn over the Crackulous project?
答案14:Angel

問題15:SaladFork is slightly ______________.
答案15:Forky

問題16:If the permissions are r-xrwxrwx, who can't write??
答案16:Owner

問題17:Who did Labrat attempt to con into writing a private Appulous clone for his website?
答案17:andydam

問題18:Who was the first person to start mass-cracking "self-aware" apps? (Transmit your answer in unison, K?)
答案18:panik

問題19:I was part of the team that discovered how to crack apps. My name is ________-fr.
答案19:iceman

問題20:This on-phone IPA installer predates both Installous and AppShare. What is it?
答案20:Grabulous

問題21:What parent company hosted TheMonkeysBall.com?
答案21:OVH

問題22:Who wrote the code that powered TheMonkeysBall.com?
答案22:wyze

問題23:TheMonkeysBall.com was a two-man team: Wyze and _____________.
答案23:Scuzzy19

問題24:I have two Hackulous accounts: My main one, and one I made just for fun. Which is the latter?
答案24:Thepoet

問題25:You ssh into your phone and need to make a symlink from "cow" to "chicken". Type the command.
答案25:ln -s cow chicken

問題26:Before Genius' Hackulous tag said "Root Admin", what did it say?
答案26:President

問題27:My name used to be Omgwtf. Who am I now?
答案27:Saladfork

問題28:You're connected to our IRC server. To join our room, what would you type?
答案28:/join #chatulous

問題29:You ssh to your phone and decide to rename "Documents" to "Other crap". Type the command to do it, without using quotes.
答案29:mv Documents Other\ crap

問題30:Kyek modified a greasemonkey plugin to allow you to see if an Appulous IPA link was dead before you clicked it. The original name of this plugin was the ____ Links Checker
答案30:Cavern

不再更新了,我不覺得很有趣,實在太無聊!
要下載還是用回你的 91 助手吧!
只要在訪問首頁後回答以上的答案,你就可以成功進入網站。

以下內容轉自 Appulo.us 網站

So here's what's up. Appulous is popular. So popular that the sheer number of hits we get every second are enough to kill our server. So even though almost 3 million people come here a day, very few people are actually getting through.

So we're moving. We're in the process of getting more servers to split up the load, making Appulous crazy fast again. But that kind of setup doesn't appear overnight, and we need to do SOMETHING until then. Introducing the troll bridge.

In order to get in, You have to answer the question. It's that simple. If you're at all involved in the scene, the question should be ridiculously simple to answer. If the only thing you have to do with the scene is leeching from Appulous... well then it's not as easy. Go research if you want in that badly ;-)

Hopefully this will take traffic down low enough that the site will work great. Remember, though, THIS IS ONLY TEMPORARY! No more troll after we get our new servers :).

Cheers!
--Kyek

[via Appulo.us Home Page]


1 則留言: